GY.I.K., súgó

Mi a Pécsi Bölcsész Tudáspróba?

A Pécsi Bölcsész Tudáspróba egy online felület, ahol a humán tárgyak, a bölcsészet- és társadalomtudományok iránt érdeklődő középiskolások számára állítottunk össze teszteket. A kérdéssorok különböző szakterületekhez, tudományterületekhez köthetők, és céljuk egyfelől, hogy a kitöltők lemérhessék tudásukat és gyarapítsák ismereteiket. Másrészt pedig betekintést szeretnénk nyújtani a pécsi Bölcsészettudományi Karon folyó képzésekbe, felvillantva a pécsi bölcsész sokszínűséget.

Hogyan lehet a teszteket kitölteni?

A tesztek kitöltéséhez klikkelj az adott szakterület nevére a menüsávban. A kitöltés előtt kérjük, add meg neved és email címed! A személyes adatokat természetesen a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeljük. Bővebben: Adatvédelmi irányelveink. A kérdéssorok többször is kitölthetők.

Milyen kérdésekkel találkozhatom?

Alapvetően hétféle kérdéstípusból állnak a tudáspróbák:

  • egyszerű választás – a kérdés után olvasható válaszlehetőségek közül egy megoldás a helyes, azt kell kiválasztani. A válaszlehetőségek előtt kis kerek gomb, ún. rádiógomb található.
  • többszörös választás – a megadott válaszlehetőségek közül több is helyes, sokszor előfordulhat, hogy mindegyik. Fontos, hogy csak akkor válaszoltál a kérdésre helyesen, ha az összes helyes választ megjelölted. A válaszlehetőségek előtt kis négyzetek, jelölőnégyzetek találhatók.
  • igaz vagy hamis – el kell dönteni, hogy az állítás igaz vagy hamis. A válaszlehetőségek előtt kis kerek gomb, ún. rádiógomb található.
  • helyes sorrend – az egérrel kattintva mozgathatók a válaszok, a feladat az, hogy állítsd helyes sorrendbe a válaszokat.
  • párosítás – az egymáshoz illő elemeket kell egymás mellé helyezni. Az egérrel az elemre kattintva lehet mozgatni az elemeket.
  • szóbeillesztés – a mondatból hiányzik egy kifejezés, és azt be kell gépelni. Fontos, hogy csak egyféle szóalak a helyes!
  • szókereső – helyes válasz megtalálásához első lépésben egy 3×3-as táblázatból kell megtalálni az összes magyar szót. Egy-egy betűről csak a szomszédos mezőre léphetsz át, de átlós irányban is. Egy szó minimum 2 karakterből kell, hogy álljon. Találd meg az összes szót, hogy helyesen tudj válaszolni a kérdésre!

Mikor láthatom a válaszokat?

A kérdések egymás után következnek. Ha a kérdéssor végére értél, akkor a „Válaszok áttekintése” gombra kattintva láthatod részletes eredményeid, a helyes válaszokat és a hozzá tartozó rövid magyarázatot.

Mi történik az eredménnyel?

Lehetőséged van feliratkozni egy ranglistára, de ez a ranglista. A ranglista célja, hogy megmutathasd a többieknek, hogy te vagy az adott szakterület leginkább avatott szakértője.

Kérdésem van!

Lépj velünk kapcsolatba! Várunk minden észrevételt, javaslatot, ötletet!